Brand i Blok 1

Vejlesøparken, den 30. april 2019.

Så skete det. Efter en større Brandsikrings-kampagne her i Vejlesøparken opstod der her i dag brand i en lejlighed i Blok 1. Klokken ca. 10 mødte brandvæsenet frem med tre køretøjer og fik hurtigt ilden slukket og røgen luftet ud. Og ingen kom alvorligt til skade.

Brandulykken kunne ske for os alle. En brødrister i køkkenet var årsagen til brandens opståen.

Derefter blev hoveddøren åbnet og røgen trængte ud på gangen, Brandvæsenet luftede ud, men det tog sin tid.

Nu gik det ikke så slemt, men prøv lige at forestille dig, hvad der ville ske såfremt ilden havde fået fat i mere brandfarligere materialer og hele lejligheden var udbrændt.

Det vi frygter!

Hvis der virkelig går alvorlig brand i en lejlighed, så vil beboerne selvklart flygte ud gennem hoveddøren og få minutter efter vil hele gangen på etagen være fyldt med livsfarlig røg.

Nu opdater naboen at der er fare på færde og ønsker at forlade sin lejlighed – og åbner hoveddøren hvorpå tyk røg trænger ind i lejligheden.

Hvad gør man så? Man smækker selvfølgelig hoveddøren i igen, da den primære flugtvej er blokeret. Og nu er ens egen lejlighed fyldt med røg. Så er det vigtigt at man har en sekundær flugtvej via altanen.

På altanen er der frisk luft og her kan man vente på at brandvæsenet kommer med stigevognen og redder én i sikkerhed. Det er derfor vi har brandvejene langs alle fem blokke – for at stigevognene kan redde os såfremt vi ikke kan flygte via den primære flugtvej.

Men hvad nu hvis stigerne kun kan nå op til 4. sal og man bor på 6. etage – eller højere oppe?

Så er der kun en mulig flugtvej tilbage og det er via naboens altan. Derfor må enhver beboer i blok 1 være interesseret i at kunne redde sig selv og familien i sikkerhed via naboens altan.

Som bestyrelse kan vi kun opfordre beboerne i Blok 1 til at sikre, at deres sekundære flugtvej fungerer, hvis der en dag skulle blive behov for denne. Det er dig og din families liv, det gælder, hvis situationen skulle opstå.

Som bestyrelse har vi informeret, advaret, holdt møder i selskabslokalet om brandsikkerhed. Brandsikkerheden i fællesarealerne er bragt i overensstemmelse med myndighedskravene.

Men brandsikkerheden er også en personlig sag for den enkelte beboer i Vejlesøparken. For nogle af beboerne i Blok 1 kan flugtvejen via naboens altan være redde liv. Tjek om du i nødstilfælde har adgang til naboens altan.

Men venlig hilsen / Webmaster og Bestyrelsesformand

Comments are closed.